МСЦ

Медицински симулациски центар

Напредна техника на обучување која овозможува
нашите доктори да бидат подготвени за
предизвиците со кои секојдневно се соочуваат.

Обуки

Целта на обуките е слушателите да се здобијат со
основни познавања од областа на итната медицинска
помош преку теоретски и практични предавања.
 
Прочитај повеќе

Кабинет

Во склоп со МСЦ во функција се повеќе
кабинети и секој во зависност од намената е
опремен со соодветна медицинска опрема.
 
Прочитај повеќе

Контактирајте нè

 

 02/3112-276

Обуки

Известување за MSC

Почитувани, Медицинскиот симулациски центар Ве информира дека на 27-ми и 28-ми Јуни 2017 година од 10 до 14 часот ќе се спроведува проверката на знаење (испитот) за спроведените обуки за специјализантите кои ја посетуваа обуката за АТЛС и ПЛС во…
Прочитај повеќе...

АЛС

Установата Медицински симулациски центар-Скопје , организираше и спроведе обука на модулот Напредно животно одржување-“Advanced Life Support” на специјализанти од Медицинскиот факултет во Скопје при Универзитетот Свети Кирил и Методиј.
Прочитај повеќе...

БЛС

Во периодот од oктомври 2015 година до денес, МСЦ спроведе четири обуки на лицата вработени во здравствените домови, односно на Службите за итна медицинска помош, доктори-специјализанти од Медицинскиот факултет во Скопје при Универзитетот Св. Кирил становата МСЦ, првично организираше и…
Прочитај повеќе...

Автоматски дефибрилатори

Статистички годишно во Европа има oколу 700.000 случаи на срцев застој. Само 5-10 % преживуваат трансфер до болница. Раната реанимација и брзата дефибрилација (во рамките на 1-2 минути) може да резултира со над 60 % преживување.
Прочитај повеќе...

ИМП за работа со медицинска опрема и санитетско возило

Во 2014 и 2015 45 лекари од 34 Центри за ИМП од Република Македонија беа испратени на обука во Регионалниот тренинг центар за ургентна медицина УРЛА во Измир-Турција. Сите лекари успешно ја завршија обуката и се здобија со сертификати за…
Прочитај повеќе...
 
 
 

За Нас

Медицинскиот симулациски центар е основан како установа помеѓу Министерството за здравство, медицинските факултети и лекарската комора на Македонија.

Прочитај повеќе.

Контакт информации

 

Адреса: 50-та Дивизија бр. 6 Скопје

Телефон: 02/3112-276

Email: msc@zdravstvo.gov.mk

Website: www.msc.gov.mk